2019-07-17 11:38:17• hírek • Bede Emőke

Közel öt órán át küzdöttek a lángokkal a tűzoltók – Helyszíni képek

Július 17-én, 0 óra 55 perckor futott be az avasfelsőfalui tűzoltósághoz a bejelentés, mely szerint lángra kapott egy ház gazdasági melléképülete. A segélykérés nyomán 12 tűzoltó, két habbal és vízzel oltó autó, valamint egy SMURD-rohammentő is a helyszínre rohant.

Az oltás megkezdésével párhuzamosan a tűzoltók a melléképületben rekedt állatokat, vagyis az öt sertést, a hat tyúkot, a lovat és kiscsikóját is menteni kezdték. Mindeközben az egészségügyi személyzet a ház tulajdonosát részesítette elsősegélyben, a férfi talpa ugyanis megégett, mivel a tűzoltók érkezéséig egyedül próbálta menteni állatait, illetve a szomszédos házban lakó hölgyet is, aki a hatalmas tűz láttán pánikrohamot kapott.


A tűzoltóknak nem kis erőfeszítés árán, kb. 4 és fél óra után sikerült az utolsó tűzfészkeket is felszámolni. Az incidensben, melyet vélhetően egy hibás vezetékben kialakult elektromos rövidzárlat okozott, odalett kb. 10 tonna széna, 30 köbméter tűzifa, a melléképület teteje, valamint egy sertés. Öröm az ürömben, hogy sem a házra, melyhez a melléképület szerkezetileg is kapcsolódott, sem a szomszédos ingatlanokra nem terjedtek tovább a lángok. Ugyanakkor a katasztrófavédelem azt is közölte, az oltásban nagy segítséget jelentett az az utcai tűzcsap, mely közvetlenül a ház előtt volt, s ezzel nagyban hozzájárult a víz utánpótlásához.





 

A csapat a közel öt órán át tartó bevetés után.


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: